Stal Couwenberg / Driving Stable Couwenberg


Wie zijn wij..

Wij zijn Erik (42) en Suzanne (41) Couwenberg, we hebben 2 kinderen Sam (13) en Jens (11).

Erik is zijn hele leven al actief in de paarden. Eerst bij de pony's springen en dressuur, waarna hij keuze kreeg om over te stappen naar de paarden of om te gaan mennen. Zijn 2 zussen reden immers ook en die hadden de leeftijd bereikt om bij de paarden te gaan starten. De keuze viel op de mensport en zo haalde hij op 13 jarige leeftijd het koetsiersbewijs met Keetje een fries.
Deelname aan menwedstrijden was hierna snel een feit en in 1991 de eerste officiele menwedstrijd in Heteren. Door het contact wat zijn vader had met Peter Bonhof zijn ze in contact gekomen met Ad Aarts, hier werd het eerste span rijpaarden gekocht en er werden menlessen bij Ad gevolgd, dit was het begin van zijn mencarrière.

De nodige successen werden behaald waaronder:
Zuid Nederlands kampioen, meervoudig district kampioen indoor (2013), meerdere malen podium plaatsen tijdens klasse 4 wedstrijden en internationaal een 10e plaats 2011 in Altenfelden (Oostenrijk), een 5e plaats in Saumur 2012 (Frankrijk), 3e plaats in Horst 2014 (Nederland), een 11e plaats in Lahden (Duitsland) en een 4e plaats in Valkenswaard (2016).

Hoogte punten waren: Het behalen van een bronzen podium plaats tijdens de landen wedstrijd in het duitse Reisenbeck (2015) en deelname aan de wereldkampioenschappen in het Hongaarse Fabiensebestyen (2015).

Op dit moment maakt Erik deel uit van het nationale B-kader tweespan paarden.


                                              

Suzanne heeft in haar jeugd ook pony gereden en deelgenomen aan wedstrijden, door haar relatie met Erik is ze ook in de ban geraakt van de mensport. Suzanne rijdt de paarden dan ook onder het zadel en neemt het longeer werk voor haar rekening.

                                                                 
Sam rijdt met haar pony Jeanetje dressuur wedstrijden en rijdt met Jeanetje, Guus en Saminero ook samengestelde menwedstrijden tweespan.
Sam heeft in 2015 dispensatie gekregen om op 10 jarige leeftijd tweespan pony klasse 1 te gaan starten. Sam is altijd op stal te vinden.


                                               
Jens vindt het ook geweldig om te mennen. Hij poetst en zorgt voor Pedro onze shetlander. Verder vindt hij het ook erg leuk om te voetballen.

                                                        
Door deze gezamenlijke passie is driving Stable/stal Couwenberg ontstaan.

Hier kunt u terecht voor volgen van menlessen, het  betuigen en trainen van menpaarden.
Of u op zondag lekker wilt rijden in het bos of gedreven deelneemt aan menwedstrijden bij ons bent u aan het juiste adres.
Alle facetten komen bij ons aan bod, tijdens de menles wordt de les afgestemd naar ieders niveau en behoefte. 
 
Wanneer we uw paard betuigen maakt uw paard kennis met:
 • het verkeer
 • andere paarden in hun omgeving
 • het normaal reageren op de hulpen
 • de sociale opvoeding
 
De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om een accommodatie te realiseren, waar we dit alles op een veilige en professionele manier kunnen doen.
We hebben op dit moment de beschikking over:
 • 12 royale paarden boxen
 • 5 grote weide's
 • 2 wasboxen met warm en koud water
 • verlichte longeercirkel
 • verlichte 20 x 40 rijpiste
 • verlichte 40 x 100 menpiste
 • vaardigheid parcours
 • Marathonhindernissen
 • Neem gerust eens een kijkje op onze hoofdpagina, www.stal-couwenberg.nl